Terug met de hond op het strand

De zomer is gedaan, maar dat is goed nieuws voor de geliefde viervoeters! Nu alle zonnekloppers de stranden niet meer bezetten, mogen de hondjes terug het strand op. Maar niet in elke kustgemeente mag dit direct. We geven je een overzichtje:

Vanaf begin september

Bredene

Je mag terug overal wandelen met de hond aan de leiband.

Vanaf 16 september

Koksijde

Je mag in alle strandzones wandelen, maar je bent wel verplicht je hond aan de leiband te houden.

Nieuwpoort

Je mag in alle strandzones wandelen, maar je bent wel verplicht je hond aan de leiband te houden.

Middelkerke

Vanaf 16 september mag je met je hond het strand op, maar in verschillende zones is de leiband verplicht. Enkel is de zone vanaf het strandhoofd ten oosten van de bewaakte zone "Carlton" (t.h.v. het verlengde van de Sluisvaartstraat) tot de grens met Oostende mag de hond loslopen. 

In de zone vanaf het strandhoofd ten westen van de bewaakte zone "Chrystal palace" tot de grens met Nieuwpoort en de zone vanaf het strandhoofd ten westen van het Sportstrand tussen de 2 bewaakte strandzones is de maximale toegelaten lengte van de leiband 10 meter, in de overige zones is het 2 meter.

De Haan

Je mag met je hond overal wandelen. Let wel goed op de borden die aangeven of een leiband verplicht is of niet! 

Blankenberge

Je mag met de hond overal wandelen, wel aan de leiband.

Vanaf 1 oktober

De Panne

In de zone vanaf de Leopold I Esplanade richting Frankrijk mag je vanaf dan met de hond wandelen zonder leiband. Van de Leopold I Esplanade tot het Canadezenplein moet de hond wel aan de leiband. 

Oostende

De hond mag van 1 oktober tot 31 maart overal vrij wandelen, uitgezonderd in de zone Sportstrand (vanaf de trap t.h.v. strandhoofd 7  tot aan het kunstwerk ‘Hulde aan Léon Spilliaert (Vertigo) ten westen van het Beachhouse en ten oosten van strandhoofd 8) en het gebied vanaf de Westlaan tot de grens met Middelkerke (t.h.v. de Kalkaertweg). Daar moet de hond aan de leiband.

Vanaf 16 oktober

Bredene

Van 15 oktober tot 15 maart mag de hond loslopen op het strand en in het strandwater.

Zeebrugge

Van het einde van de dijk tot de grens met Blankenberge mag de hond loslopen. In het water, van de dijk tot de waterlijn en vanaf het einde van de dijk tot aan de strekdam is de leiband wel nog verplicht.

Knokke

Je mag met de hond het strand op. De leiband is niet verplicht.


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer