Met de trein naar zee: je hond mag ook mee!

Met de trein naar zee: je hond mag ook mee!

Als je met de trein naar zee reist en je wil je trouwe viervoeter ook eens trakteren op een dagje aan het strand, dan kan dat! Je kunt namelijk een speciaal huisdierbiljet kopen om je hond aan de leiband te vervoeren.

Waar kun je dit ticket kopen?

Aan de automaten in de stations, aan het loket, op de website, op de app en in de trein zelf (let op, dit kan duurder uitkomen). Wel kun je het ticket maximum 31 dagen op voorhand aankopen.

Als je hond in een gesloten mandje past mag het gratis mee en moet je dus geen ticket kopen. Wel mag het geen zitplaats innemen of mag het niet kunnen ontsnappen uit zijn kooi! De kooi mag maximum 55 cm lang, 30 cm breed en 30 cm hoog zijn.

Blindengeleidehonden en assistentiehonden mogen ook gratis mee, op voorwaarde dat je een door een erkend opleidingscentrum afgeleverde persoonlijke toegankelijkheidskaart kunt voorleggen. 

Als je zelf een eersteklasticket hebt, dan is dat van je huisdier automatisch een eersteklasticket.

Extra informatie

De NMBS zelf raad aan je hond een muilkorf om te doen als het gedrag van je hond als hinderlijk kan worden beschouwd. Als de treinbegeleider en/of andere treinreizigers vinden dat je hond een gevaar vormt of hinderlijk is, dan kan de treinbegeleider eisen dat je het een muilkorf aandoet of zelfs de toegang tot de trein weigeren.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de NMBS


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer