Met de auto naar zee: neem je hond mee!

Met de auto naar zee: neem je hond mee!

Ga je met de auto naar de Belgische kust en wil je je hond meenemen? Hier zijn enkele tips!

1 | Gordel om, ook op de achterbank!

Omdat je hond wel eens voor wat afleiding kan zorgen of snel uit de auto kan springen van het moment dat je de deur opendoet, is het best om je hond vast te maken. Zo vermijd je ook dat je hond naar voren schiet als je te bruusk remt. Je kunt soms zelfs een boete krijgen als je hond niet vastzit: een hond telt als inzittende en als chauffeur moet jij voor de veiligheid zorgen! 

2 | Hou je hond koel

Als je airconditioning niet goed werkt of je rijdt niet graag met het raam open kan het op zonnige dagen nogal warm worden in de auto. Om je hond wat af te koelen bestaan er verschillende gadgets die je kunt kopen, zoals een koeldeken of een halsband met verkoelende gel erin.

3 | Neem snacks mee

Niet enkel voor jezelf, maar ook voor je hond. Dieren krijgen immers ook honger.

5 |Laat je hond wennen aan de auto

Ga je voor de eerste keer met je hond naar de Belgische kust? Als je hond het niet gewend is om in de auto te zitten of als hij de auto associeert met ritjes naar de dierenarts, kan hij wat angstig worden. Dit kun je makkelijk oplossen door ook leuke ritjes te maken (bijvoorbeeld naar een park of een bos).

6 | Honden worden ook wagenziek

Je kunt het gemakkelijk opmerken als je hond misselijk wordt tijdens een autorit: ze gaan hevig hijgen/kwijlen, ze trillen veel, ze kunnen beginnen kokhalzen en soms zelfs braken. Als je weet dat je hond last heeft van wagenziekte, ga je best naar een dierenarts zodat die je de juiste medicatie kan geven.

7 | Pauze!

Als je rit naar de Belgische kust lang is, kun je best even stoppen en je hond uit de auto laten. Zij hebben ook nood aan een (plas)pauze!

8 | Entertainment

Neem wat speeltjes mee om je hond tijdens de rit te sussen. Kauwsticks worden afgeraden, want deze kunnen vast blijven zitten in het verkeerde keelgat. Als dat gebeurt gaat je aandacht naar je hond en niet meer naar het verkeer.


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer